Zo gewoon,

Maar toch zo anders


Startende ondernemer?

Wij helpen u graag op weg!

omvallen of juist
opvallen?


 

Nederland koploper in Europa met gebruik social media

Uit een analyse van het Britse 'Office for National Statistics' blijkt dat Nederland in Europa koploper is in het gebruik van Social Media. Maar liefst 65% van de ondervraagde Nederlanders gaf aan in de drie voorafgaande maanden gebruik te hebben gemaakt van social media. Nergens in Europa is dat aantal zo hoog. 

In Nederland zijn met name Facebook, Twitter en LinkedIn erg populair. Een overzicht:

Facebook

In Nederland blijkt vooral Facebook erg populair. Er zijn in ons land zo'n 8 miljoen Facebookgebruikers en van deze gebruikers komt 78,2% dagelijks op de website. In vergelijking met de wereldwijde cijfers bezoeken relatief veel Nederlanders Facebook via een smartphone of tablet (77%).

Twitter

Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 1,5 mijard (!) Twitter-acounts geregistreerd. Onder hen zijn er zo'n 200 miljoen actieve gebruikers, die gemiddeld 450 miljoen tweets per dag verzenden. In Nederland zijn er ongeveer 1 miljoen actieve Twitteraars. Opvallend is dat ongeveer 64% van deze actieve gebruikers tiener is. de gemiddelde leeftijd van de Nederlansder op Twitter is 24,5 jaar.

LinkedIn

Het zakelijke platform LinkedIn timmerde hard aan de weg het afgelopen jaar. Op dit moment zijn er 238 miljoen mensen lid van LinkedIn. De Verenigde Staten is met 84 miljoen leden nog altijd het grootste land op LinkedIn. Nederland heeft met 4 miljoen leden wereldwijd de hoogste penetratie.


Wilt u graag meer informatie over het (zakelijke) gebruik van social media?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.Volg Creativos Reclame op Twitter
Creativos Reclame op Facebook
Profiel Creativos Reclame op LinkedIn


<< Terug naar nieuwsoverzicht